maandag 04 december 2023

V Verkooppraat

Verkooppraat

Veelzijdigheid van Tirion “One Design” leidt tot marktgroei

Dagzeilen, toeren, gezinszeilen en wedstrijdzeilen in de Tirion21 ……het kan allemaal. De Tirion “One Design” heeft door zijn specifieke ontwerp, een keur aan watersportmogelijkheden te bieden zonder compromissen. De boot is degelijk met betrouwbaar vaargedrag en allerminst duf. Je hoeft niet je best te doen om de Tirion21 op gang te krijgen en zelfs al toer je relaxed, je loopt andere zeilers voorbij. 

 

Pioniersontwerp

Adriaan van Vollenhoven zocht een betaalbare zeilboot, die het wedstrijdzeilen en comfort van een kleine kajuitboot combineerde. Toen hij een dergelijke boot niet kon vinden, ontwikkelde hij samen met een van Nederland’s bekendste jachtontwerpers, Jac de Ridder, een uniek concept; een zeilboot met een vloeiend onderwaterschip, een kajuitje en de eigenschap dat je dicht bij het water zit en daardoor het echte zeilen perfect ervaart. En planeren kan hij!

 

Comfort

De enorm grote kuip maakt de Tirion21 een geschikte gezins- of meermansboot. De hoge gangboorden bieden veiligheid aan peuters en het gangboord is lekker vlak, zonder randen en breed om fatsoenlijk op te zitten. De giek zit op een dusdanig comfortabele hoogte, dat je niet hoeft te bukken bij de zeilmanoeuvres en dat kinderen zonder zorgen rechtop in de kuip kunnen staan. Het zeil- en lijnenplan is eenvoudig uitgevoerd, waardoor de bediening ervan voor zowel de beginnende als ook gevorderde zeilers, kinderspel is.
De kleine kajuit, biedt slaapplaats aan twee volwassen en ruimte voor het droog opbergen van bagage. Het beschutte plekje in de kuip, direct achter de kajuit geeft zelfs aan de niet-zeiler de mogelijkheid om een heerlijke dag op het water te zijn. Menig zeiler heeft deze en nog veel meer mogelijkheden van de Tirion21 ontdekt.

 

Regatta

Zowel binnenlandse als buitenlandse pers hebben goede recensies over de boot geschreven. De Tirion21 gedraagt zich zowel op binnenwateren met diepten vanaf 1 meter en op kustwateren uitstekend. Het zeil- en lijnenplan is zo uitgevoerd, dat alle voor de wedstrijd benodigde trimmogelijkheden aanwezig zijn en ook zo gebruikt worden. Veel Tirion21-zeilers zijn toerzeiler én wedstrijdzeiler.
De Tirion21 heeft in 2010 een klassenorganisatie gekregen. Een enthousiaste groep zeilers heeft daarmee de deelname aan de grote regatta’s geborgd. De HT, Harlingen-Terschelling race, Sneekweek, Kaagweek, Kruis van Heeg en natuurlijk het Klasse Kampioenschap welke in 2018 het eerste officiële predicaat van Nederlands Kampioenschap mocht dragen.

 

Proberen

De mogelijkheid is er om de veelzijdige Tirion21 te ervaren op verschillende locaties. Maak daarom een afspraak met de bouwer van de Tirion21, Maarten van Eijk van Sail-a-way in Sneek. Of wil je kennismaken met de klassenorganisatie? Vul dan het contactformulier even in en wij reageren erop.


Tirion 21 Klasse Organisatie

Email: info@tirionklasse.nl

www.tirionklasse.nl

Social Media